top of page

Behandling af høfeber og allergi

Høfeber og allergi Høfeber udløses af pollen. Mange forskellige pollen kan give allergiske reaktioner. Der kan være symptomer som kløende eller løbende næse, kløende eller røde øjne, kløe i halsen eller hoste.

Først på året er der pollen fra hassel og el. Om foråret er der pollen fra elm og birk, især kan birk give kraftige høfeber symptomer, senere, om sommeren, kommer der pollen fra græs og bynke.

Du kan godt have allergi overfor flere typer pollen og kan derfor skifte fra den ene til den anden slags allergi – og på grund af det, have symptomer i længere tid. Du kan også have krydsallergi. Du kan for eksempel få symptomer på birkeallergi ved at spise æbler. Nogle personer oplever kun krydsreaktioner i selve pollensæsonen, mens andre har dem hele året. Krydsreaktionerne forsvinder, når du undlader at spise de fødevarer, du ikke kan tåle. Eller får behandling for allergien. Akupunktur hjælper ofte. Det er især birkepollenallergikere, som kan få krydsreaktioner, mens det ses knapt så ofte hos bynkepollen- og græsallergikere.


Det varierer fra år til år hvornår pollensæsonen starter og hvor meget pollen der er i luften på en gang. Du kan følge dagens pollental på nettet og på mobiltelefonen. I Pollensæsonen udsendes her dagens pollental, som fortæller om luftens indhold af pollen. Der er desuden pollenvarsel, som forudsiger næste dags pollental. Sammen med dagens pollental udsendes dagens svampesporetal for sporer fra Altenaria og Claudosporum. De sporer kommer mest i sensommeren. Resten af året er der kun få pollen i luften – og om vinteren- i frostvejr – er der ingen.


Behandling af høfeber. Akupunktur er ofte meget virksom. Tai Chi Chuan og Qi Gong forebygger høfeber og er et godt supplement til akupunktur. Brug en næseskyller- kaldes et næsehorn og fås på apoteket. Så får du pollen ud af næsen. Brug solbriller eller lignende, når du cykler. Så undgår du pollen i øjnene. Lad andre slå plænen, hvis du er allergisk overfor græspollen. På apoteket kan du få antihistaminer og andre piller der virker mod høfeber. Hos lægen kan du få en recept på næsespray der indeholder binyrebarkhormoner. Det kan være nødvendigt, men der er en del bivirkninger forbundet med det. Tal med din læge og med apoteket om dette, hvis du bestemmer dig for at bruge det.

Hvis du har høfeber kan du lettere udvikle astma. Tal med din akupunktør, eller din læge for at finde den løsning der er bedst for dig.


Birkepollen og krydsreaktioner Frugter: abrikos, blomme, fersken, kirsebær, kiwi, nektarin, pære, æble (specielt grønne) Grønsager: gulerod, kartoffel, selleri – knold og blad, tomat, ærter Nødder: cashewnødder, hasselnødder, jordnødder/peanuts, mandler, paranødder, valnødder


Græspollen og krydsreaktioner Frugter: appelsin, banan, melon Grønsager: grøn peber, pastinak, selleri (knold- og blad-), tomat, ærter Nødder: jordnødder/peanuts Andet: persille, purløg, visse kryddersnapse, vermouth, solsikkekerner, kamille


Bynkepollen og krydsreaktioner Frugter: appelsin, melon Grønsager: bønner, kikærter, linser, peberfrugt, selleri (knold- og blad-), soja, tomat, ærter Andet: kamille, persille, solsikkekerner

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page