top of page

Forskellen mellem akupunktur og konventionel medicin

En akupunktør og en læge har grundlæggende set det samme formål: at hjælpe mennesker, hvis kroppe, eller psyke er blevet syge eller skadede. Indimellem forsøger vi at gøre det på samme måde, men i de fleste tilfælde er det vi prøver at opnå med vores behandlinger helt og aldeles forskellig. En akupunktør prøver at reparere skader i, styrke dele af eller optimere funktioner i kroppen. Kemisk medicin forsøger i de fleste tilfælde at hæmme naturlige funktioner eller dræbe skadelige celler eller mikroorganismer.

Ved slidgigt vil en akupunktør prøve at få kroppen til at danne mere ledvædske, som har den funktion, at den smøre leddene og giver næringsstoffer til brusken så skaderne kan blive opbygget. Kemisk medicin til brug ved slidgigt virker ved at hæmme kroppens produktion af de stoffer, der sender smertesignaler gennem nerverne. Vi kan sammenligne det med en bil, hvor olielampen lyser pga mangel på olie. Akupunkturen vil søge at fylde olie på motoren. Kemisk medicin vil groft sagt klippe ledningen over til den røde advarselslampe.
Det betyder ikke, at kemisk medicin altid er dårligt og akupunktur altid er godt. Ved f.eks. lungebetændelse kan en akupunktør kun forsøge at forbedre immunforsvaret og et par andre mindre ting. Det er dog sjældent nok, til at helbrede lungebetændelsen. Kemisk medicin kan derimod dræbe bakterierne eller virussen, så patienten kommer sig.

Hvornår skal man så vælge akupunktur og hvornår skal man vælge kemisk medicin?
Som patient har man to muligheder, man kan sætte sig grundigt ind i sin lidelse og derved vurdere om årsagen er noget “skidt”, der skal dræbes. I det tilfælde er lægens kemiske medicin næsten altid bedst. Man kan også spørge lægen, om ens tilstand kan repareres med medicin. Hvis svaret er ja, kan man jo bare tage medicinen. Hvis svaret enten er nej eller at det vil tage lang tid, henvender man sig til akupunktøren på Lyngbyprivatklinik.dk
I de tilfælde, hvor man forsøger at give kemisk dræbende eller hæmmende medicin til en kronisk lidelse, hvor årsagen ikke kan dræbes, ender man med at skulle tage kemisk medicin i måneder, år eller endda resten af livet. Det bliver desværre gjort alt alt for ofte og har resulteret i, at bivirkninger fra medicin er den tredje største dødsårsag i Danmark.

Hvis du gerne vil vide om en lidelse kan hjælpes med akupunktur, er du velkommen til at kontakte mig.
6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page